שבוע לאחר בחירות האמצע בארצות הברית, הרפובליקנים סוף סוף הצליחו להגיע למספר המבוקש של 218 מושבים בבית הנבחרים. הבוקר (חמישי) הסביר העיתונאי ברק רביד את משמעות הדבר בשיחה עם ניסים משעל וגיא פלג ב-103FM והתייחס גם להכרזתו של דונלד טראמפ כי ירוץ לנשיאות ב-2024. במהלך דבריו הבהיר רביד כי "כרגע רואים מלחמת כל בכל, כל המועמדים מתאחדים נגד טראמפ. הוא מסוגל לרוץ עצמאית ולפצל את המפלגה הרפובליקנית".

"יהיה לרפובליקנים את הרוב. בינתיים זה רוב של מושב אחד בבית הנבחרים שזה עוד יותר דחוק מלדוגמה קואליציה של 61 כמו אצלנו, כי באמריקה יש יותר דרכים להעביר מחוקקים בהצבעות מצד לצד, אבל אני מעריך שהם יגדילו קצת את היתרון שלהם בבית הנבחרים, אבל זה כמובן ודאי לא מה שהם ציפו והסנאט לא בידיהם", פתח העיתונאי את דבריו.

לאחר מכן הוא התייחס לריצה לנשיאות של טראמפ: "אנחנו רואים את מלחמת כל בכל שמתחילה בקרב על הנשיאות בין כל המועמדים השונים שכולם די מתאחדים נגד דונלד טראמפ. ההודעה של איוונקה טראמפ שהיא מחליטה בשלב זה להישאר בסיבוב הזה מחוץ לעולם הפוליטי, זה מסר מאוד ברור לאבא שלה, אבל צריך להגיד משהו - בבחירות ב־2015, המצב היה די דומה, כלומר היה איחוד של רוב המועמדים לנשיאות נגדו ואז היו 12 מועמדים, אבל אחד אחרי השני נדרסו על ידי המכונה הזאת שקוראים לה דונאלד טראמפ". 

"המצב הוא לא אותו המצב, אבל הוא עדיין מחזיק בייס גדול בתוך המפלגה וגם אם הוא יפסיד - הוא מסוגל לעשות מהלך קיצוני כמו לרוץ כמועמד עצמאי בבחירות ולפצל את המפלגה הרפובליקנית. זה דבר שלא קרה הרבה מאוד שנים, אבל אי אפשר לפסול את זה עם טראמפ", הסביר.

על משמעות קמפיין בחירות של טראמפ נגד הנשיא המכהן ג'ו ביידן בפעם השנייה אמר רביד כי "אי אפשר לפסול את התרחיש הזה. טראמפ הוא רלוונטי, הוא לא גמור. זאת, למרות שיש לו שורה של יריבים חזקים מאוד, חלקם ששירותו תחתיו והיום יוצאים נגדו. אני מאמין שמי שתומך בטראמפ ימשיך לתמוך בו גם אם יהיו חקירות - אני לא רואה את זה משתנה בצורה דרמטית, אבל נשאלת השאלה, מה יקרה למשלה עם התורמים? הרי הוא לא מוציא מהכסף שלו. מרים אדלסון, לדוגמא, הודיעה שהיא לא תתמוך בו יותר. אלו היו תרומות של מאות מיליונים. אני חושב שגיוס התרומות שלו יעיד על מצבו הפוליטי ועל זיכויו להיות המועמד הרפובליקני".   

על תפקיד שגריר ישראל בארה"ב: "בדרך כלל שגריר בארה"ב זה משרת אמון של ראש הממשלה, ומייק הרצוג מונה על ידי בנט ולפיד, והעובדה שנתניהו מחליט להשאיר אותו בתפקידו היא דבר מאוד מעניין, גם בגלל הסיבות המדיניות וגם מהסיבות הפוליטיות, כי זה לא דבר פשוט לפטר את אחיו של נשיא המדינה". 


סייע בעריכת הכתבה: דוד זבולוני 103fm