מיוחד לסדר: ארבעה בנים כנגד ארבעה מאכלים לפסח

מצות נטולות סיבים וערכים תזונתיים, יין טוב בכמויות קטנות אבל מלא בקלוריות ורע לכבד, הביצים לא מהוות איום אבל הכירו את הרשע הגדול של שולחן הסדר - הטיגון

שלומית דיליאון צילום: ללאנאוה רוזנפלד צילום: ללא
ליל הסדר
ליל הסדר | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

הערב נסב כולנו לשולחן הסדר ונקרא בהגדה של פסח. השנה חיברנו בין ארבעת הבנים שעל פי ההגדה דיברה בהם התורה, לארבעה מאכלים אופייניים לחג ולתכונותיהם התזונתיות.

רשע, מה הוא אומר? פסח הוא חג הטיגון. מאכלים רבים יש לו: מצברייט או פשטידת מצה מטוגנת או קציצות כרישה (פראסה), והרשימה עוד ארוכה. את המאכלים המטוגנים, רבים מהם גרסאות של מצה, אוכלים בבוקר ובצהריים, והמטיילים החרוצים אף מקפידים להכין בבוקר ולקחת לדרך ולארוחת הערב.

המצה הקלאסית לא תופיע ברשימת המזונות הבריאים או המומלצים. האיכות התזונתית שלה ירודה: היא דלה בסיבים תזונתיים, במינרלים ובוויטמינים. היא לא משביעה ולכן אפשר לאכול כמויות גדולות, גדולות מדי. נסו להמיר כל פרוסת לחם בחצי מצה כדי לשמור על מספר מצות סביר ביום.

ושאינו יודע לשאול? גם היין הוא אחד מכוכבי ליל הסדר וארוחות החג, ומייצג את הבן שאינו יודע לשאול. חוקרים רבים מרחבי העולם תהו במשך שנים רבות איך הצרפתים, הנוהגים לאכול גבינות שמנות, מאריכים ימים. התופעה מכונה עד היום הפרדוקס הצרפתי. חוקרי תזונה סבורים שהתשובה קשורה ביין האדום.

תגיות:
תזונה
/
ליל הסדר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף