מקורבו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו אמר לאתר חדשות סעודי, כי רה"מ תומך בפתרון שתי המדינות, אך מסנדלים אותו מימין. בראיון שפורסם היום (שבת) באתר "אילאף" קורא הבכיר למדינות ערב ללחוץ על סיעת המחנה הציוני להיכנס לממשלה. מקורבו של ראש הממשלה הדגיש כי נתניהו פועל להגעה לפתרון עם הממשלה הפלסטינית, אך ממשלתו הימנית מונעת זאת ממנו. עוד הוסיף המקור כי נתניהו זקוק למחנה הציוני לשם כך. "קיימת הזדמנות פז להגיע לפתרון שתי המדינות. המשא ומתן עם המחנה הציוני נמשך, אך הזמן אוזל", הוא הוסיף.



המקורב לרה"מ ציין עוד כי ממשלת נתניהו יכולה להחזיק מעמד עד המועד הבא של הבחירות לכנסת, אך רה"מ יודע כי לא ניתן לעשות פריצת דרך במסלול הפלסטיני, מפני שההרכב של הממשלה לא יאפשר זאת. "אף שותף בממשלה אינו מעוניין להפיל אותה, כי כל הסיעות חוששות למעמדן", הוסיף המקור. "הן גם לא מעוניינות להפסיד את המשרדים שלהן", הדגיש המקורב.



זקוק ליצחק הרצוג. צילום: אבשלום ששוני
זקוק ליצחק הרצוג. צילום: אבשלום ששוני



המקור שיסרב להיחשף טען כי "ישנה הזדמנות היסטורית לדחוף לכיוון הפתרון נוכח ההתקרבות האסטרטגית בין המדינות הערביות המתנגדות לאיראן לבין ישראל, שיש להן אינטרסים משותפים עמה, אך עד כה אין פריצת דרך בשל הקיפאון בסוגיה הפלסטינית".




ישראל מעוניינת במשא ומתן ישיר



לדברי המקורב, גייס נתניהו לצדו את שר הביטחון אביגדור ליברמן, כדי להוביל יחד את פתרון שתי המדינות. הוא הדגיש, כי שני המנהיגים רואים שישנם סעיפים חיוביים ביוזמה הערבית, שיכולים להביא לעידוד הפלסטינים והישראלים להגיע להסכם. "נתניהו רוצה להגיע לפתרון במטרה לזכות בפרס נובל לשלום", הוסיף המקורב. "הוא מוכן להעניק את תיק החוץ ליצחק הרצוג ואת תיק המו"מ לציפי לבני – במטרה להתקדם במסלול השלום. הוא מוכן להתנות את כניסת המחנה הציוני לממשלה למשך שישה חודשים – ולאחר מכן, אם לא תהיה פריצת דרך – היא תוכל להפיל את הממשלה וללכת לבחירות חדשות. ישנם עשרה חברי כנסת במחנה הציוני שמוכנים להיכנס לממשלה ולהעניק את ההזדמנות הזאת לנתניהו".



ליברמן עומד לצד נתניהו. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
ליברמן עומד לצד נתניהו. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90



בעניין תפישת ראש הממשלה את הפתרון המדיני, הוסיף המקורב: "נתניהו רוצה להבטיח את ביטחון ישראל. כל מדינה פלסטינית מפורזת למשך 15 שנים, הסכם על הגבולות וכן סיום הקונפליקט בהקמת מדינה פלסטינית ולצידה מדינת ישראל היהודית. מדינות ערב שרואות שיש להן אינטרסים משותפים על ישראל, תומכות בפתרון הזה ומעודדות את הצדדים להגיע להסכם".



המקור סיכם כי המצב באזור הולך ונהיה מורכב יותר, וישראל אינה מעוניינת ביוזמות חיצוניות אלא במשא ומתן ישיר. "למדינות ערב תפקיד חשוב בסוגיה זו, במיוחד בלחץ על השמאל הישראלי כדי שיהיה חלק מהפתרון ולא יסתפק בישיבה בספסלי האופוזיציה". מקורבו של נתניהו הבהיר עוד כי "על השמאל לסייע לנתניהו להתקדם בתהליך השלום, שכן הפלת הממשלה והליכה לבחירות עלולה להביא למציאות פוליטית אחרת בישראל".