הבוקר (שלישי) נחתם הסכם הרפורמה בשכר ובתנאי ההעסקה של תומכות החינוך (סייעות) ברשויות המקומיות. ההסכם נחתם בין מרכז השלטון המקומי, ההסתדרות ומשרד האוצר. ההסכם כולל בין היתר שיפור בשכר ובתנאים ומקווה לפתור את מצוקת כוח האדם ברשויות המקומיות. 

משבר מורי האולפנים לא נפתר למרות החתימה על הסכם השכר

המשבר מחריף: המוסדות הסיעודיים דורשים העלאת שכר, ומאיימים בשביתה

לפי ההודעה שפורסמה, הרפורמה תקדם את מעמדן של כ-60,000 תומכות החינוך, תעביר אותן לקדמת הצוות החינוכי של הגיל הרך ותחולל שינוי יסודי בתפיסת המקצוע, מ-סייעת לתומכת חינוך, בין היתר גם על ידי ההכשרות וההשתלמויות המקצועיות. ההסכם יתמרץ עובדות חדשות להצטרף כצוות חינוכי משמעותי במערכת החינוך לגיל הרך מתוך מטרה לפתור את מצוקת כוח האדם בקרב הסייעות בשלטון המקומי.

יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד: "היום הזה עבורי הוא סגירת מעגל חשובה בחיי כמנהיג עובדים. עשינו היסטוריה, וכפי שהבטחתי, הפכנו את תפקיד הסייעת בגני הילדים לתומכת חינוך, פרופסיה בליבת הפעילות הפדגוגית. ההסכם הייחודי מביא בשורה גדולה לעשרות אלפי עובדות ועובדים, עם עלייה דרמטית בשכר, מענקים ייחודיים, הכשרות מקצועיות ומנגנון קידום אפקטיבי. עכשיו אני קורא לכן, תומכות החינוך, תזקפו ראש! הבאנו מהפיכה שעולה הרבה כסף, ושמנו על השולחן את החשיבות של המקצוע שלכן! אני מודה לשותפים בהסתדרות, במשרד האוצר ובמרכז השלטון המקומי על הסכם ראוי, שנותן מענה משלים וייחודי להסכם המסגרת שחתמנו במגזר הציבורי".

עיקרי ההסכם:
 
תוספת שכר: שכר היסוד של תומכות החינוך יועלה ביותר מ-20% ויעמוד מעתה על 7,000 שקל עד 8,000 שקל למשרה מלאה לעובדת מתחילה ללא ותק, וע"פ החלוקה הבאה:
שכר הבסיס של תומכת חינוך אישית משלבת / רפואית יועלה ל–7,000 שקל.
שכר הבסיס של תומכת חינוך בגן / בבית ספר יועלה ל –7,200 שקל.
שכר הבסיס של תומכת חינוך מיוחד יועלה ל–8,000 שקל.
תוספת וותק חודשית לשכר בסך 50 שקלים לכל שנת וותק, עד ל-40 שנות וותק.
 
קידום ופיתוח מקצועי: ההסכם מסדיר את פיתוח הפרופסיה המקצועית של תומכות החינוך ועל קידום המקצועיות על-ידי השתלמויות והכשרות שבגינן יזכו לתוספת רמה מקצועית שלבין 400 ל- 1,600 שקלים, בהתאם לרמה המקצועית.
 
קיצור שבוע העבודה: שבוע העבודה יקוצר ל-40 שעות לאורך תקופת ההסכם שבסיומה תיבחן האפשרות לקיצור בשעה נוספת. בהמשך מתוכנן קיצור נוסף ל-39 שעות שבועיות, במידה שלא יהיה מחסור במספר הסייעות בשנת 2027. המהלך יגדיל את ערך השעה למשרה מלאה, ויאפשר איזון ראוי יותר בין בית לעבודה.
 
תמריצי התמדה:  תמריץ התמדה חודשי של  עד 600 שקל לתומכת חינוך שלא תיעדר מעבודתה, וכן מענק שנתי של 1,000 שקל לתומכת חינוך שנעדרה עד 10 ימי מחלה במצטבר.
 
החלפת גננת: תומכת חינוך שמחליפה גננת תהיה זכאית ל-200 שקל בכל יום, בנוסף על שכרה.
 
לוח חופשות ותגמול: לוח החופשות יותאם לזה של משרד החינוך, לצד תגמול נוסף בגין עבודה בפגרת הקיץ ובחופשות החגים (במגזר היהודי - חנוכה ופסח, במגזר הערבי  - חופשת החורף והאביב).
 
הטבות נוספות בהסכם: קצובת ביגוד שנתית,  ובניה של מסלול הכשרה של תומכות חינוך לתואר אקדמי בחינוך במסלול "אופק בתנועה" בסבסוד משמעותי של המעסיקים.

חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי התייחס להסכם ואמר: "הצלחנו להביא לבשורה אדירה עבור כלל תומכות החינוך בישראל. לאחר חודשים ארוכים של דיונים, ההסכם החדש מביא לשיפור בכל היבטי התעסוקה והשכר של תומכות החינוך כולן ללא יוצא מן הכלל ומתקן עוול של שנים. מערכת החינוך בישראל תוכל להתחיל להרים את הראש ולהתאושש".