עשרות אלפי מפונים, מהדרום ומהצפון, עדיין שוהים בבתי מלון ברחבי הארץ, ואחד הדברים שהם הכי מתגעגעים אליו הוא ריח התבשילים שעולה מהסירים במטבח הביתי שלהם.

מצילים את הענף: כ-10 אלף עובדים זרים יכנסו לעבוד בחקלאות
ניצולי הטבח טסים בעולם: "לשמיעה ממקור ראשון יש חשיבות. זו הייתה שואה וחשוב לנו לדבר"

הגעגוע לחוויית הבישול הביתי ולסעודה המשפחתית המשותפת הוא המנוע מאחורי מיזם חדש של קנור, אשר חבר לחברה למתנ"סים ולמלונות הרברט סמואל ירושלים וסטאי כנרת, כדי לאפשר לכמה מהמפונים רגע של "בית רחוק מהבית", ולהגיש להם אוכל ביתי שבושל במטבח בית המלון.

במלון הרברט סמואל בירושלים נהנו האורחים מהקוסקוס ומרק הירקות של אסנת נגר, תושבת שדרות, ממנת המוקפץ של נופר בן דוד וממרק החרירה של רות עבו.