פרשת פגסוס: גורם בכיר לשעבר באגף החקירות והמודיעין של המשטרה התייחס היום (שלישי) לפרשת ההאזנות ותוכנת הריגול אחרי אזרחים מצד המשטרה, וחשף כי "ייתכן שבעוד חודש האמת תיחשף במלואה".

"בתקופתי זה לא היה ואני לא יודע מה קרה בתקופה שלא הייתי, אבל אני בוודאות אומר שהשימוש בתוכנות האזנה כאלו או אחרות נעשה על פי דין וכפוף לצווים. הכל נעשה במדויק ובכפוף להוראות החוק", אמר הבכיר לשעבר במשטרה: "אם הדברים יתבררו כנכונים - זו תהיה מכה לא קלה, אבל זה לא מהשנתיים האחרונות".

בנוסף טען: "המפכ"ל זימן ועדת בדיקה כי הוא רוצה לנקות הכל אם אכן היו דברים לא תקינים. השימוש בתוכנת הריגול נעשה מול ארגוני פשיעה כדי לאסוף מידע, וממה שהבנתי זו הייתה המטרה של אותה תוכנה".

NSO (צילום: REUTERS/Amir Cohen)
NSO (צילום: REUTERS/Amir Cohen)

"נועד למנוע פגיעה בחפים מפשע": במשטרה מסבירים את השימוש ב-NSO

זעזוע במערכת הפוליטית מ"רשימת פגסוס"; אבנר נתניהו: "אני בהלם"

"שוקלים פעולות משפטיות": ניר חפץ מגיב לראשונה לסערת פגסוס

כזכור, אתמול דווח בעיתון "כלכליסט" כי המשטרה התקינה את תוכנת הרוגלה "פגסוס" ברשימה של אנשי ציבור אשר בטלפונים הניידים שלהם על מנת לעקוב אחריהם. בין היתר התוכנה הותקנה, לכאורה, אצל מנכ"לי משרד האוצר לשעבר קרן טרנר-אייל ושי באב"ד, איש העסקים רמי לוי, מנכ"לית משרד המשפטים לשעבר אמי פלמור, ראשת עיריית נתניה מרים פיירברג, ראש עיריית חולון מוטי ששון ועורך וואלה! לשעבר (כיום מנכ"ל חדשות 13) אבירם אלעד.

כמו כן נמצאים ברשימה דמויות מרכזיות במשפטו של יו"ר האופוזיציה, בנימין נתניהו: עד המדינה שלמה פילבר, אשת העסקים איריס אלוביץ' ומנכ"ל וואלה לשעבר אילן ישועה. עוד דווח כי המשטרה התקינה את התוכנה גם במכשיר הרשום על שמו של בנו של רה"מ לשעבר, אבנר נתניהו.

התחקיר עורר סערה ציבורית, והקריאות להקמת ועדת חקירה ממלכתית גברו, ובתוך כך, היועץ המשפטי היוצא אביחי מנדלבליט, הנחה את המשטרה להפסיק את השימוש ברוגלה ההתקפית עד סיום הבדיקה. במקביל לכך, השר לביטחון פנים, עמר בר לב, הודיע על הקמת ועדת בדיקה ממשלתית, שהוצעה גם על ידי המפכ"ל יעקב שבתאי. ההצעה תוגש לשולחן הממשלה על ידי השר, אשר יבקש את אישור שר המשפטים להקנות לה סמכויות על בסיס סעיף 8 א' לחוק הממשלה.

שעות לאחר מכן, פורסם במהדורה המרכזית של ערוץ 12, כי הוועדה שמונתה לבחון את פרשת פגסוס, "ועדת מררי", נתקלה בניגוד עניינים. על פי הדיווח, שניים מתוך שלושת חברי הוועדה עבדו בשב"כ במקביל למפכ"ל לשעבר. בהסדר ניגוד העניינים של אחד מהם, הוא הצהיר על היכרות מקצועית עם אלשיך.