היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע היום (שישי) לסנגוריו של שר הפנים אריה דרעי כי לאחר בחינת חומר הראיות שנאסף בתיק החקירה בו הוא נחקר כחשוד, הוא שוקל להעמידו לדין פלילי בגין עבירות מס בשלושה אירועים שונים, וזאת בכפוף לשימוע שייערך לו.

החלטת היועמ"ש התקבלה על יסוד המלצת המשנה ליועמ"ש (עניינים פליליים), המשנה לפרקליט המדינה (אכיפה כלכלית) והמלצת פרקליט מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה). בד בבד, החליט מנדלבליט כי לא נמצא בסיס ראייתי מספיק להעמיד לדין את דרעי במספר עניינים נוספים.

דרעי כתב בטוויטר ובפייסבוק לאחר ההודעה כי "לאחר למעלה מחמש שנות חקירה קשות, אני מודה לבורא עולם על ההחלטה לבטל את כל האישומים השקריים נגדי ומשוכנע כי בשימוע יוחלט גם על סגירת התיק בעניין עברות המס, לאחר שכל העובדות יוצגו בפני היועץ המשפטי. אני מתכוון להמשיך בדרכי, להתמקד בתפקידי כשר הפנים והדאגה לחלשים שזקוקים לסיוע בעיקר בתקופת הקורונה, ושמירה על זהותה היהודית של המדינה".

פרקליטו של דרעי, עו״ד נבות תל-צור, מסר בתגובה להחלטה: "לאחר למעלה מחמש שנות חקירה קשות ומייסרות, קבע היועץ המשפטי לממשלה בפתח החלטתו כי הוא מנקה את השר אריה דרעי מכל חשד לשחיתות שלטונית. היועץ המשפטי הדגיש שהחלטתו אינה סופית והוא שוקל העמדה לדין בעבירות מס בלבד וגם להן בעזרת השם, תנתנה בשימוע תשובות הולמות".

ראשיתו של התיק בחקירה סמויה שהחלה ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433, בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון, שהעלתה חשד לכאורה לעבירות שחיתות שלטונית. במסגרת החקירה נמצא כי אין תשתית ראייתית המלמדת על ביצוע עבירות שחיתות שלטונית על ידי השר דרעי. יחד עם זאת, נמצאה תשתית ראייתית לביצוע עבירות מס.

האירועים בגינם הוחלט לשקול להעמיד לדין את השר דרעי:

עסקת גבעת שאול: עניינה של פרשה זו בעסקת נדל"ן משנת 2013, במסגרתה מכר השר דרעי לאחיו שלמה דרעי, נכס בשכונת גבעת שאול בירושלים, שבו החלה בניית בניין מגורים בן חמש דירות. בהתאם לחומר הראיות שנאסף, הדיווחים שהועברו לרשויות מיסוי מקרקעין במסגרת טפסי הדיווח על העסקה (מש"ח), כמו גם חוזה המכירה שצורף לדיווח, כללו מצגים כוזבים לכאורה, לרבות גובה התמורה שבעסקה, תיארוך העסקה לאחור, והצגת המגרש הנמכר כמגרש ריק במקום מצבו האמיתי כבניין מגורים מתהווה.

הכנסות מחברת "גרין אושן": "גרין אושן" הייתה קרן פיננסית להשקעות בארה"ב. על-פי החשד, בשנת 2011 החלה "גרין אושן" לשלם לדרעי עמלת מגייס בגין גיוס משקיע לקרן. הראיות מלמדות, כי לפי הוראתו של השר, החל מינואר 2013 עת חזר לחיים הפוליטיים, הורה דרעי ל"גרין אושן" להעביר את סכומי העמלות להם היה זכאי לאחיו שלמה. בהתאם לכך, בין השנים 2015-2013 שולמו לשלמה דרעי כ-630 אלף שקלים כנגד חשבוניות "ייעוץ" כוזבות לכאורה שהפיק משרד עו"ד שלמה דרעי.

הכנסות מחברת בת של אגד וממשה הבא: על-פי החשד, בשנת 2012 העניק דרעי שירותי ייעוץ ושיווק למיזם משותף של איש העסקים משה הבא ואגד חברה לתחבורה בע"מ. השר ביקש לכאורה לקבל את שכרו בדמות תרומה בגובה 180 אלף שקלים שתשולם לעמותת כרמי העיר, של מקורבו יהודה אזרד, אשר סייע לו לאורך השנים. שכר זה, אשר חייב במס, לא דווח בדו"חות האישיים של דרעי או של החברה שבבעלותו למס הכנסה. בנוסף, באותם ימים שילם הבא מחשבונו הפרטי לחשבונו הפרטי של דרעי סך 100 אלף שקלים נוספים, המהווים הכנסה שלא דווחה למס הכנסה.

יו''ר ועדת החוקה, חבר הכנסת יעקב אשר הגיב על החלטת היועמ''ש ואמר כי "פרסום ההחלטה בעניין השר דרעי בעיתוי של בחירות איננה ראויה ב'לשון המעטה'. אחרי חמש שנות הדלפות בלתי פוסקות על "חומרת ההאשמות." ומשההר הוליד בקושי עכברון, מן היושר היה להודיע על סגירת התיק ואף להתנצל בפני השר דרעי על עינוי הדין".

גם השר לשירותי דת, הרב יעקב אביטן, הגיב לעניין ומסר: ״היום התבשר עם ישראל את מה שידענו לאורך כל הדרך, שיו״ר תנועת ש״ס השר הרב אריה דרעי, המבוגר האחראי בממשלה, נקי מכל אשמה ואנו סמוכים ובטוחים שגם שתי עבירות המס ייסגרו לאחר השימוע. הרב דרעי עבר חמש שנים של ייסורי גוף ונפש, אותם קיבל באהבה ובדומיה.אשרינו שזכינו למנהיג אציל שקול ומנוסה שכל מפלגה היתה מתקנאת בו, ואנחנו בטוחים שימשיך להנהיג את תנועת ש״ס לעוד שנים רבות וברוכות".