בסביבתו של סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן (הבית היהודי) נשארו המומים הבוקר (ראשון) לאחר שקיבלו הודעה כי ניתנה הוראה לבטל את אישורי הכניסה של סגן השר ושל אנשי לשכתו לקריה. הנוהל בנוגע להתפטרות שר, קובע כי מהרגע ששר מתפטר גם סגנו מפוטר באופן אוטומטי. כיוון ששר הביטחון היוצא משה בוגי יעלון התפטר מתפקידו, הפועל היוצא הוא שאלי בן דהן יסיים גם הוא את התפקיד. אך בסביבתו של בן דהן אומרים כי ההוראה שהגיעה במהירות היא נקמה והתחשבנות לא ראויה.



מינוי סגן שר חדש יתבצע רק לאחר אישור מחדש בממשלה, ובכל זאת, בסביבתו של בן דהן טוענים כי לא מדובר בהליך שגרתי אלה בהתחשבנות על רקע יחסים עכורים בין הלשכות בחודשים האחרונים, שהעלו הילוך עם דרישת שר הביטחון לפטר את דוברת סגן השר כבר בחודש שעבר.



ביטול האישורים ימנע מסגן השר בן דהן ואנשי לשכתו להיכנס למשרדים בקריה החל מהיום בשעה 16:30, זמן קיום מסדר הכבוד לשר הביטחון המתפטר יעלון. ממשרד הביטחון טרם נמסרה תגובה בנושא.



סגן שר הביטחון אל בן דהן. צילום ארכיון




כזכור, ביום שישי האחרון הגיש שר הביטחון היוצא את התפטרותו לאחר ששוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו והודיע לו על החלטתו. כמו כן החליט לקחת פסק זמן מהחיים הפוליטיים. לציבור הוא סיפר על ההחלטה דרך רשת הטוויטר, שם פרסם הודעה בה נכתב: "הודעתי לראש הממשלה כי בעקבות התנהלותו בהתפתחויות האחרונות, ונוכח חוסר האמון בו, אני מתפטר מהממשלה ומהכנסת ונוטל פסק זמן מהחיים הפוליטיים". יעלון החליט להעביר באופן זמני את תפקיד שר הביטחון לראש הממשלה, זאת כדי להימנע מטקס חילופים עם ח"כ אביגדור ליברמן, שיחליף אותו.


יעלון: "אשוב להתמודד על הנהגת המדינה"


במסיבת עיתונאים שערך יעלון בקריה בתל אביב מספר שעות לאחר התפטרותו, הסביר מדוע החליט לעזוב ותקף את ההתנהלות במפלגתו. יעלון מסר הצהרה בלבד ולאחר מכן יצא מן המקום ולא ענה על שאלות העיתונאים. בפתח נאומו הדגיש: "אין לי כוונה לעזוב את החיים הפוליטיים והציבורים ובעתיד אשוב להתמודד על ההנהגה הלאומית של ישראל".



בהמשך דבריו תיאר יעלון את הגורמים לעזיבתו: "לצערי הרב מצאתי עצמי, לאחרונה, במחלוקות קשות בסוגיות ערכיות ומקצועיות עם ראש הממשלה, מספר שרים וכמה מחברי הכנסת. נאבקתי בכול כוחי נגד תופעות של הקצנה, אלימות וגזענות בחברה הישראלית, המאיימות על חוסנה ומחלחלות גם לצה"ל וכבר פוגעות בו.  נאבקתי בכל כוחי בניסיונות הפגיעה בבית המשפט העליון ובשופטי ישראל. תהליכים שתוצאתם פוגעת קשות בשלטון החוק ועלולה להיות הרת אסון למדינתנו". יעלון המשיך ומתח ביקורת: "לדאבון הלב, פוליטיקאים בכירים במדינה בחרו בדרך של שיסוי והפרדה בין חלקי החברה הישראלית, במקום לאחד ולחבר. בלתי נסבל בעיניי שנהיה מפולגים בינינו מטעמים של ציניות ותאוות שליטה, והבעתי לא אחת את דעתי בנושא, מתוך דאגה כנה לעתידה של החברה בישראל ולעתידם של הדורות הבאים". כמו כן הדגיש יעלון כי הוא לא חוזר בו מהתנהלותו: "אינני מתחרט כהוא זה על עמדותיי המקצועיות והערכיות, גם אם הדבר הביא לסיום תפקידי כשר הביטחון. אני שלם עם דרכי, ולא אסטה ממנה. אני חרד לעתידה של ישראל, ואמשיך במאבק הזה גם הלאה, כי אין לנו ארץ אחרת".



משה יעלון במסיבת עיתונאים בקריה, בסוף השבוע. צילום: אבשלום ששוני