מפקד חיל האוויר לשעבר, אלוף במיל' איתן בן אליהו, שוחח הבוקר (שלישי) עם בן כספית וינון מגל בתכניתם ב-103FM והתייחס לפרסומים האחרונים בתקשורת הזרה, לפיה שישה מל"טים ישראלים השתתפו בחודש שעבר בתקיפה במערב איראן. התייחסותו של בן אליהו מגיעה על רקע דיווח של אתר "הארץ", לפיו ישראל פגעה במאות מל"טים של המערך האיראני בתקיפה המדוברת.

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>> 

על פי בן אליהו, "אנחנו בעצם בתוך מלחמה, מתנהל פה שדה קרב". דבריו של האלוף במיל' הגיעו כתגובה ישירה לאמירת השדרים, לפיה ישראל ואיראן נמצאות באמצע מלחמה, שפשוט לא הודיעו עליה לאזרחים. בנוסף הוא אמר כי "זאת מלחמה שיש בה שימוש גם בטכנולוגיות מתקדמות וזו מן זהירות כזאת, זה כמו ללכת על קצה האצבעות. בזמנו, בלבנון, כשהיו לנו חיכוכים עם חיזבאללה ושני הצדדים חששו מהידרדרות, הם למשל היו יורים רקטה שנופלת על קו הגבול, להראות שיש תגובה, אבל שלא תהיה לנו סיבה להגיב. עכשיו, כל המערכה הזאת, שאנחנו בלבנון והם באופן עקיף מגיבים במקומות אחרים, זה הכול פטנטים עוקפים להימנע מהידרדרות ישירה, אבל בכל אופן להפגין נוכחות בשדה הקרב. מתנהל פה שדה קרב, אין מה לדבר. גם בדיפלומטיה, גם במדיניות, גם בטכנולוגיה וגם בשטח". 

בפתח דבריו התייחס מפקד חיל האוויר לשעבר לכך "שבכל הסיפור המדובר יש שני ממדים חדשים שלא ניתן להתעלם מהם. אחד זה מגוון המל"טים שיש בידי האיראנים, והשני, זו הגישה. כשלפני 40-30 שנה הומצאו המל"טים, היה מדובר על מל"ט בודד, פה ושם, התייחסנו לסיכול ממוקד. לאט לאט עם השנים, זה תפס מקום נרחב בסד"כ הכוחות האווירי, בחילות אוויר בישראל ובחילות אוויר בכלל. מדובר על כמויות עצומות שמיועדות גם להשמיד, גם לאסוף מודיעין, גם להיות מקורות להקרנת ל"א, גם להטעיות בשדה קרב, ממש כיסוי של שדה הקרב כולו. יש פה באמת מגוון עצום של טכנולוגיות על כל השטח הזה".

לטענתו, בזמן שהעולם מסתכל על הגרעין האיראני, באיראן מתמקדים גם בפיתוח טכנולוגיות: "זה מאוד מרשים. במגוון יש גם כאלה שטסים לטווחים ארוכים מאוד, זה באמת כיסוי של כל קשת האפשרויות במל"טים. נפל אצלם מל"ט (אמריקני) שיש לו גם תכונות חמקניות שהם העתיקו אותו אחד לאחד".

לאחר מכן, אלוף במיל' בן אליהו התייחס גם לפרשת מותו של ניב לובטון, ולכך שבג"צ דחה את הערעור שהגיש הרמטכ"ל אביב כוכבי, לאחר שבוטלה הדחתו של הקצין האחראי בפרשה: "שמעתי וקראתי ואני באמת הופתעתי. מצד אחד, יש פה התערבות שאני לא כל כך מכיר שהייתה בעבר, יחד עם זאת, היה פה משפט, שאני חושב שמבחינה פילוסופית הוא משפט ברור של בית המשפט שאומר, 'גם החלטות של רמטכ"ל הן שיפוטיות'. אני חושב שאי אפשר לסתור הנחה כזאת. גם ראשי ממשלות וגם נשיאים וגם כל בן אדם, המעשים וההחלטות שלו הם שיפוטיים. השאלה כמובן, האם ההתערבות היא נכונה? הנושא פה הוא מאוד רגיש. בלי לדעת את הפרטים, יכלה להיות אפשרות אחת שזה היה מגיע לפתחו של בית המשפט והם היו אומרים, 'לא מתערבים בהחלטות הרמטכ"ל', אבל מצד שני, זה הגיע לפתחם, הם כנראה ירדו לפרטים, אני לא יודע מה הם למדו שם".

סייע בהכנת הכתבה: אמיתי דואק, 103fm