נערכים לתקיפה ישראלית? "איראן פרסה מערכות הגנה ברחבי המדינה"

סגן שר ההגנה האיראני, הגנרל מהדי פרחי, טען כי סוללות ההגנה האזרחית מאפשרות לכוחות הצבא של איראן "לזהות ולנטר איומים". פרחי לא ציין את המדינות שעלולות לאיים

לוגו reuters צילום: רויטרס
שר הביטחון גנץ חשף: "נוכחות צבאית חריגה של איראן בים האדום" (צילום: אלעד מלכא) | צילום:

איראן פרסה ב-51 מעריה ועיירותיה סוללות של מערכות הגנה אזרחית "כדי לסכל כל תקיפה זרה אפשרית", כך אמר היום (שבת) סגן שר ההגנה האיראני, הגנרל מהדי פרחי, על רקע המתיחות הגוברת בינה לבין ישראל וארה"ב. סוללות ההגנה האזרחית מאפשרות לכוחות הצבא של איראן "לזהות ולנטר איומים על ידי שימוש בתוכנה מסביב לשעון בהתאם לסוג האיום והסיכון", טען.

"בימים אלה, בהתאם לעוצמתן של מדינות, צורת הקרבות הפכה מסובכת יותר", אמר פרחי, והוסיף כי צורות לוחמה היברידיות הכוללות התקפות סייבר, ביולוגיות ורדיואקטיביות, מחליפות לוחמה קלאסית. פרחי לא ציין את המדינות שעלולות לאיים על איראן.

בחודש אוגוסט אשתקד אמר פרחי כי איראן צפויה להשיק גרסה חדשה ומתקדמת יותר של מערכת ההגנה האווירית המתקדמת Bavar-373 העולה בטכנולוגיה שלה על מערכת ההגנה האווירית הרוסית המתקדמת 400 S.

איראן חשפה את Bavar-373 במהלך אוגוסט 2019 לאחר שפתחה את המערכת באופן עצמאי Bavar-373 בתגובה לאיסור שהוטל על רוסיה לייצא את מערכת ההגנ"א 300 S לאיראן והצהירה, כי היא מסוגלת לזהות 300 מטרות בו זמנית, לעקוב אחרי 60 מהן ליירט 6 מטרות בו זמנית ואף להתמודד עם ניסיונות חסימה ול"א.

תגיות:
איראן
/
ישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף