יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה נצבע השנה בגוונים פוליטיים בעקבות המחאה נגד הרפורמה במערכת המשפט, ונוכח מספר חברי קואליציה שביטלו את השתתפותם בטקסי הזיכרון בבתי העלמין הצבאיים בעקבות הביקורת הציבורית. שר החוץ אלי כהן התארח הבוקר (שלישי) בתוכניתם של ענת דוידוב וגדעון אוקו ב-103FM, ואמר כי הוא מגבה את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר שבחר להגיע לבית העלמין הצבאי בבאר שבע חרף דרישתן של מספר משפחות שכולות שלא יגיע. בנוסף ציין כי הוא סבור שגם השרים וסגני השרים החרדים  שהודיעו כי לא יגיעו לטקסים בבית העלמין צריכים להגיע אליהם.

שיבוצי השרים וחברי הכנסת לטקסים ביום הזיכרון: אלו שיגיעו ואלו שביטלו את הגעתם
ביטן נגד בן גביר: "מי שלא עשה צבא לא צריך לנאום בטקס יום הזיכרון"

"לא היה לי אפילו לא לרגע היסוס אחד", אמר כהן בפתח השיחה. "ברור לי שיש כל כך הרבה דברים שמאחדים אותנו. אני מבין גם מחלוקות, אבל רק מחלוקות - שנאה לא. כל מי שמגיע לבתי העלמין, שרים וחברי כנסת, לא מייצגים את עצמם ואת המפלגות שלהם, אלא את מדינת ישראל. בעיניי שרים צריכים להמשיך במסורת, גם אם יש מחלוקות ואנחנו לא מסכימים על הכל - אגב, גם בתוך הליכוד - זה יום בו משאירים את הדעות האישיות בצד. בעיניי גם החרדים היו צריכים להגיע, אני חושב שהופעל עליהם לחץ אדיר והם נכנעו ללחץ הזה".

על החלטתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לפקוד את בית העלמין הצבאי בבאר שבע חרף דרישתן של מספר משפחות שכולות שלא יגיע, אמר כהן: "אולי להבא צריך לחשוב על שיבוצים שיהיו מותאמים יותר, אולי זה מקום שיש לאפשר בו גמישות כזאת או אחרת, אבל האם להגיע? התשובה שלי היא כן".

עוד אמר, כי "אני זוכר שהייתי תלמיד בית ספר יסודי ותלמיד שהיה שתי כיתות מעליי נהרג בפעילות בלבנון. זאת הייתה הפער הראשונה שמישהו שאני מכיר, קרוב, שהיה איתנו בבית הספר, אח של החבר הכי טוב שלי, נהרג. פתאום זה לא היה רק שם, אלא מישהו שאתה ממש מכיר. אז אתה רואה את השכול, מה שזה עשה למשפחה, להורים שלו היה קשה מאוד להתאושש מהמקרה הזה, הם נאלצו לסגור את העסק".

בנימין נתניהו בטקס יום הזיכרון ביד לבנים. ללא קרדיט

בהמשך התייחס השר לתקרית הדיפלומט הירדני שנעצר בישראל בחשד להברחת סמארטפונים ומטילי זהב, ואמר כי "החקירה עדיין לא הסתיימה, ביום שבת הוא נתפס. אותו חשוד נמצא כעת בחקירה ולכן חשוב למצות את הדין על אירוע חמור שכזה. יחד עם זאת, להערכתנו אין שום קשר לממשלת ירדן - מדובר בניסיון להבריח ולקבל כסף. אני לא חושב שזה יפגע ביחסים בין שתי המדינות, אנחנו לא מאשימים בכלל את ממשלת ירדן".

על ביקורו בטורקמניסטן אמר: "זהו ביקור ייחודי וחשוב מאוד, שמעצים את הנוכחות שלנו במרכז העשייה. מדובר במדינה מוסלמית וסונית שחולקת גבול עם איראן - עצם זה שמדינת ישראל נמצאת שם, מדבר בעד עצמו, בעד היכולות של ישראל ולמה כדאי להיות בקשר עם ישראל. השיקולים הם כלכליים וביטחוניים".

לסיום, התייחס ליחסים בין ישראל לארצות הברית ולעובדה שראש הממשלה נתניהו עדיין לא הוזמן על ידי ממשל ביידן לביקור מדיני. "ראש הממשלה יגיע, הוא כבר היה כל כך הרבה פעמים בארצות הברית - גם הפעם הוא יגיע. עדיין אין תאריך, אבל יהיה תאריך. יש בינינו שיתופי פעולה חשובים מאוד. גם בתקופת אובמה היו חילוקי דעות, ולכן גם עכשיו יש, אבל תהיה פגישה. יש שיתוף פעולה מלא", אמר.

סייע בעריכת הכתבה: דוד זבולוני, 103FM