עו"ד נדב ויסמן, ממשרד עורכי הדין 'מיתר' התראיין היום (חמישי) ב-103FM על החלטת מספר משרדי עורכי דין גדולים לאחד כוחות ולייצג עצורים מההפגנות השונות נגד הרפורמה המשפטית.

שר המשפטים לשעבר טוען: בג"ץ יעשה טעות חמורה אם לא יפסול את החוק

סגן הרמטכ"ל לשעבר: "אנחנו בתהליך של מעבר למדינה כהניסטית"

עו"ד ויסמן, שלוקח חלק במחאה, סיפור על כוח המשימה שנוצר: "יש הרבה מאוד מעגלי פעילות, בוודאי שאני חלק מהם, אבל נושא המשרדים הגדולים הוא מוסיף לעניין יכולת לבחון סוגיות בצורה יותר מעמיקה ויותר ארוכת טווח", אמר, והוסיף: "אני חושב שבהחלט המודעות של המשרדים לצורך להיות מעורבים בעניין הזה הלכה והבשילה ואני שמח מאוד שהיא הגיעה למקום שבו אנחנו היום".

לדבריו, "כמי שמעורב מההפגנה הראשונה, אני יכול לומר לך שהולכים ומבינים שיש שאלות משמעותיות, אפילו חוקתיות בקשר לזכות ההפגנה. זה מתחיל משאלת המגבלות על זכות ההפגנה, זה ממשיך בשאלות על הפעלת כוח, גם לגבי הפעלת כוח אנחנו רואים שאלות שונות, אם זו המכת"זית, אם זה רימונים מסוגים שונים, אם זו אלימות פיזית וכו'".

"יש כאן שאלות שצריך לבחון אותן, שחלקן אגב לא נבחנו מעולם. אני אתן לך דוגמה נוספת וזה השימוש באנשי מג"ב לצורך הטיפול בהפגנות, שהוא שימוש שהעלה אצל רבים מאיתנו שאלות ותהיות והגיע הזמן לבחון אותו לעומק", הסביר. 

ויסמן המשיך וטען: "מאחר ובמג"ב יש גם חיילים בסדיר, אז נשאלת השאלה האם לקיחת חיילים בסדיר לצורך שימוש בפיזור הפגנות של מפגינים נורמטיביים, אנשים שבאים ליישם את זכותם היסודית לחופש הפגנה, האם זה שימוש ראוי? האם בשביל זה חיילים התגייסו לצה"ל ולאחר מכן הועברו למג"ב? זו שאלה גדולה שאנחנו הולכים לבחון אותה".

מובילי כוח קפלן: "האלימות המשטרית הנוראית בקפלן כעת בלתי מתקבלת, קוראים למפכ״ל להתערב במיידית לפני שיהיה מחיר בחיי אדם" (צילום :כוח קפלן)

עם זאת, הדגיש: "חשוב לומר, אנחנו לא רואים את המשטרה כיריב, בוודאי לא חלילה כאויב, אנחנו חושבים שהמשטרה היא של כולנו, בדיוק כמו בתי המשפט וכמו הפרקליטות. אנחנו גם חושבים שרוב השוטרים והשוטרות עושים את עבודתם נאמנה בצורה טובה".

"יחד עם זאת יש כאן באמת שאלות עקרוניות ולפעמים גם שאלות פרטניות. כל מי שמשתתף בהפגנות רואה שיש דברים שצריך לבחון אותם. באופן כללי, התקופה הזאת שהיא כאוטית מביאה את כולנו לבחון מחדש ולשאול שאלות, ואת השאלות האלה צריך לפתור", הבהיר. 

לטענתו, "הדבר החשוב בתוך העניין הזה הוא באמת שמשרדים שיש להם הרבה מאוד עורכי דין והרבה מאוד יכולות משפטיות גם מתחומים מגוונים, רוצים לתת את הדעת ולהיות מעורבים על מנת שיהיה שלטון חוק במדינה".

"שלטון חוק זה גם זכות ההפגנה, ליישם אותה, ולא כפי שאני חושב שרואים היום בשטח שאנשים זועקים מדם ליבם ופוגשים אמצעים שאולי לא מלכתחילה כשהמשטרה רכשה אותם, היא חשבה על אותם אנשים שהם מטובי בניה ובנותיה של הארץ הזו שרוצים לזעוק כנגד תהליך שהם רואים לנגד עיניהם, ואת הדברים האלה צריך לבחון - מה הנהלים? מה החוקיות? האם זה מידתי? האם זה סביר? עוד מותר אולי לומר היום במדינה, אילו כללים חלים על הדברים הללו? ואני חושב שאנחנו גם רואים בסרטונים השונים את החריגות", סיכם.