בתום ישיבת ממשלה סוערת קיבלו אמש השרים החלטת פשרה על הארכת הסגר עד יום שישי ב-7:00, אך עדיין לא ברור האם הסגר יארך בכמה ימים נוספים, וכיצד יראה מתווה הפתיחה והיציאה מהסגר, במקרה שלא יוארך. הממשלה צפויה להתכנס שוב ביום רביעי הקרוב כדי לקבל החלטה, כאשר קיימת מחלוקת חריפה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין שר הביטחון בני גנץ באשר להארכת הסגר. 

לפי הצעת משרד הבריאות שהוצגה אמש בישיבה יש להאריך את הסגר עד ה-7 בפברואר, יום ראשון הבא, ולאחר מכן להתחיל בשלב הראשון של מתווה הפתיחה - בכפוף לנתוני התחלואה - ולפתוח את מערכת החינוך לגיל הרך, את חנויות הרחוב ואת בתי העסק שמציעים טיפולים אחד על אחד. נתניהו צפוי לתמוך בהצעה זו ובהארכת הסגר עד למועד המתוכנן. מנגד, גנץ דורש להחליט ביום רביעי איזה ענפים ייפתחו כבר מיום שישי בבוקר.

דברי ראש הממשלה נתניהו בפתח ישיבת הממשלה

במהלך הישיבה אמש נרשמו ויכוחים ועימותים עזים בין נתניהו וגנץ על רקע חילוקי הדעות בין השניים. גנץ אמר במהלך הישיבה: "אנחנו צריכים להמשיך את הסגר עוד מספר ימים ולהיערך לפתיחה רחבה מיום חמישי - כולל כל המסחר בערים ירוקות וצהובות. צריך לראות מה קורה בשטח. פה זה לא ניו זילנד. אם אין סגר בפועל - צריך להיערך לפתיחה מסודרת ואכיפה שוויונית. לסגר גם יש מחיר. הוא מחיר כלכלי, הוא מחיר חברתי אבל הוא גם מחיר בריאותי. אנחנו לא יכולים להמשיך עם הסגרים האלה למשך זמן רב. אני רוצה לברך על החיסונים בואו נעשה שימוש במה שנתנו לנו כי זה משמעותי".

נתניהו הגיב: "בני אתה אמרת לא לשגע את הציבור. אל תתעלם מהעקומה שאנחנו רואים פה. אף אחד לא יכול לקבל זאת. הוויכוח על ימי הסגר היה נכון אם לא היה עקומת החיסונים הקיימת. אם אתה ישר עם עצמך את היודע שבימים הנוספים האלה נוסיף מחוסנים. למה לעשות זאת? איך אפשר לשחק בחיים של אנשים? חייבים להאריך את הסגר בשבוע. צריכים להוריד את התחלואה, כבר רואים שהסגר עובד. עוד שבוע ונוכל להתחיל לפתוח. הזן הבריטי משתלט בעולם וגם בארץ". 

"ביממה האחרונה קיימתי דיונים עם שרי הבריאות והחינוך כדי לאפשר פתיחה מדורגת בימים הקרובים של מערכת החינוך. החל מהחינוך הרך, הכיתות הנמוכות וכמובן תלמידי י"א וי-י"ב שהם במהלך של התחסנות. בישיבת המשך שנקיים במהלך השבוע נדון בהמלצות המפורטות בעניין זה", הוסיף נתניהו. 

קצב התפשטות הוריאנט בישראל

כאמור, ב‏מצגת משרד הבריאות שתוצג לשרים בממשלה הופיעה הדרישה להאריך את הסגר עד ה-7 בפברואר. במהלך הישיבה הוצג סרטון על התפשטות המוטציות בישראל, שהראה כי הקצב מהיר הרבה יותר. זאת, על מנת לחזק את עמדת משרד הבריאות, לפיה אין להימנע מהארכה של הסגר.  ‏

הפרויקטור, פרופ' נחמן אש, אמר לשרים כי כ-70% מהמאומתים הם נושאי המוטציה הבריטית. "יש ירידה בחולים המבוגרים בגילאי 60 ומעלה, אך מצד שני יש עלייה בחולים הקשים בגילאי 40 ומטה בכל המגזרים. למרות קצב החיסונים הגבוה, עדיין לא ניכר אפקט ירידה במספר החולים הקשים בבתי החולים", הוסיף הפרויקטור.