מסר למערב - האם מדובר באתגר להגמוניה האמריקאית ולמעמדו של הדולר? פורום BRICS, הכולל את חמש הכלכלות המתעוררות – ברזיל, רוסיה, הודו, סין ודרום אפריקה, הזמין אליו היום (חמישי) שש מדינות נוספות - ארגנטינה, מצרים, איראן, אתיופיה, סעודיה ואיחוד האמירויות. נשיא דרום אפריקה, סיריל רמפוזה, הודיע על כל כך בפסגת הארגון ביוהנסבורג ואמר כי המוזמנות החדשות יהפכו לחברות ב-1 בינואר, 2024. נשיא הודו, נרנדרה מודי, הדגיש: "יש לנו קשרים הדוקים והיסטוריים עם כל אחת מהמדינות הללו, נעבוד יחד לעידן חדש של שיתוף פעולה ושגשוג". 

במקביל, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, השתתף גם הוא בפסגה, אך באופן וירטואלי, שכן הוא כפוף לצו מעצר בינלאומי מבית הדין הפלילי בהאג. נשיא דרום אפריקה הזמין לכנס 67 מנהיגים מרחבי אפריקה, דרום אמריקה, המזרח התיכון ואסיה להשתתף בפסגה, כשמנגד, אף מנהיג מערבי לא קיבל הזמנה. בשנה האחרונה, פקידים רוסים וסיניים רצו לצבוע את הפורום בגוונים אנטי-מערביים, כשהם מחפשים להרחיב את הקואליציה שתאתגר את השליטה האמריקאית במערכת הפוליטית והכלכלית העולמית. אנליסטים כבר הצהירו כי הפורום, שמייצג כ-42% מאוכלוסיית העולם ו-31.5% מהתמ"ג העולמי, עשוי בהחלט לקבל תפנית אנטי-מערבית משמעותית.

פקידים סינים הצהירו בנוסף, באופן גלוי, כי ה-BRICS הוא יריב ישיר ל-G7. עם זאת, נשיא דרום אפריקה הצהיר מוקדם יותר השבוע כי מדינתו "לא תיגרר לתחרות בין מעצמות העולם" וביקש לשמור על עצמאותה ב"עולם המקוטב שמתחלק למחנות". נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד הגיב על ההחלטה: "אנו מכבדים את החזון של BRICS, ומעריכים את את ההזמנה לצרף את מדינתנו כחברה בפורום החשוב הזה. אנו מצפים לשיתוף פעולה למען השגשוג, הכבוד והתועלת של כל האומות והאנשים ברחבי העולם".