סוכנות הידיעות AP דיווחה היום (שני) כי מחקר משותף של ארגון הבריאות העולמי וסין על מקורותיו של נגיף הקורונה מצא שהנגיף עבר מעטלפים לבני אדם דרך חיה אחרת. מטיוטת המחקר שהגיעה לסוכנות הידיעות עולה, כי זהו התרחיש הסביר ביותר להופעתו של הנגיף והאפשרות לפיה הוא דלף ממעבדה היא נמוכה ביותר.

החוקרים הציעו להמשיך לחקור את שאר הסברות שהציעו, פרט לדליפת המעבדה. פרסום המחקר המשותף התעכב מספר פעמים ועורר סימני שאלה באשר לאפשרות לפיה סין מעוניינת להטות את הממצאים כדי שלא תואשם בהתפרצות הנגיף.

בחודש פברואר הודיע ארגון הבריאות העולמי כי נגיף הקורונה היה מחוץ לווהאן לפני הדיווחים הראשונים על התפרצותו, וטען כי האפשרות שהונדס במעבדה בסין ודלף ממנה איננה סבירה.

ראש פאנל המומחים של נציבות הבריאות הלאומית של סין, ליאנג וואניאן, אמר במהלך מסיבת עיתונאים שכינס כי צוות מיוחד שחוקר את מקורותיה של מגפת הקורונה טען כי נתונים שלא פורסמו מצביעים על דגימות של הנגיף שנמצאו מספר שבועות לפני המקרים הראשונים שדווח עליהם בווהאן, בירת מחוז חוביי שבסין המהווה את מוקד התפרצות נגיף הקורונה בדצמבר 2019.

הוא ציין כי ההנחה הרווחת והסבירה ביותר היא שהנגיף הועבר מבעלי חיים לבני אדם, אבל הצוות עדיין לא בטוח בדיוק מאין הוא הגיע או איפה זה קרה, והוסיף כי האפשרות שהונדס במעבדה בסין ודלף ממנה איננה סבירה.

עם זאת, הוא הוסיף כי אין ראיות לכך שנגיף הקורונה התפשט בווהאן לפני דצמבר 2019, אז דווח על המקרים הראשונים, לאחר שגורמים רשמיים בחנו דגימות מחקר, מכירות תרופות ורשומות בתי חולים. עוד טען, כי לא היו עדויות ל"התפרצויות גדולות" לפני דצמבר 2019 בווהאן או במקומות אחרים.

בדצמבר האחרון גזר בית המשפט בסין ארבע שנות מאסר על זאנג זאהן, אחת מהעיתונאיות הראשונות שדיווחה על התפרצות נגיף הקורונה בעיר ווהאן. זאהן פרסמה ביוטיוב סרטונים שהכילו ראיונות עם תושבי העיר וצילומים מתוך בתי החולים. היא נעצרה בחודש מאי האחרון, פתחה בשביתת רעב ומצבה הבריאותי הדרדר. עורכי דינה טענו כי שוטרים קשרו את ידיה והאכילו אותה בכפייה באמצעות צינור. יצוין כי שלושה עיתונאים נוספים נכלאו או הועלמו בסין לאחר שדיווחו על התפרצות הנגיף במדינה.