כל הטוב שבחמין: הארוחה החורפית המושלמת
חמין לשבת: מתכון ל"סחינה" חמין מרוקאי
חמין לשבת: והפעם חמין צמחוני מהיר להכנה

חמין ספגטי עם אסאדו

 מצרכים:
1 צנצנת רוטב ברילה בזיליקום
1 חבילת בוקטיני ברילה (ספגטי מס' 9)
5 יחידות אסאדו חתוכות עם העצם
7 שיני שום
5 כפות שמן זית
2 בצלים חתוכים לרבעים
כפית מלח
200 גרם ערמונים
כפית פלפל שחור גרוס
כף גדושה פפריקה
מים לכיסוי הפסטה
3 כפות טימין – רק העלים

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הספגטי ומסננים.
2. במחבת מניחים שמן זית, רבעי בצלים ואת האסאדו, מטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר והבצלים משחימים ומניחים את המחבת בצד.
3. מערבבים בקערה את הספגטי עם צנצנת הרוטב, השום, הפפריקה, המלח, הפלפל והטימין.
4. בתבנית מלבנית משומנת – רצוי מרופדת נייר אפייה משומן, מניחים מעט מהספגטי, מניחים את חתיכות הבשר והבצלים על התבנית, מפזרים ערמונים ושופכים את שמן הבשר מעל.
5. מכסים בשאר הספגטי שבישלנו ומכסים במים עד לכיסוי.
7. עוטפים בנייר אפייה שמעליו נייר כסף ואופים בתנור בחום של 130 מעלות ללילה, או לכ-7 שעות.

חמין מקרוני עם אסאדו באדיבות ברילה (צילום: אפיק גבאי)
חמין מקרוני עם אסאדו באדיבות ברילה (צילום: אפיק גבאי)