ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הערב להצעה הפלסטינית שאושרה בעצרת האו"ם, ולפיה תתקבל חוות דעת משפטית מבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג בנוגע ל״משמעות המשפטית של הכיבוש הישראלי המתמשך״. 

בישראל תקפו את הצבעת האו"ם: "צביעות וחוסר צדק"; הפלסטינים בירכו
דיווח: נתניהו ניסה לשכנע את אוקראינה להתנגד להחלטה באו"ם

"כמו מאות ההחלטות המעוותות נגד ישראל שהתקבלו בעצרת הכללית של האו"ם במהלך השנים, כן ההחלטה הבזויה שהתקבלה היום לא תחייב את ממשלת ישראל. העם היהודי אינו כובש בארצו ואינו כובש בבירתנו הניצחית ירושלים. שום החלטה של האו"ם לא תעוות אמת היסטורית זאת. בימים האחרונים קיימתי שיחות עם מנהיגים בעולם ששינו בעקבות כך את הצבעתם", אמר נתניהו בפתח דבריו וציין כי פעל יחד עם נשיא המדינה יצחק הרצוג, שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן ואנשי משרד החוץ .

בהמשך ציין כי "בהחלטה שהתקבלה באו"ם בחודש נובמבר היה לפלסטינים רוב מוחלט מהמדינות החברות באו"ם שתמך ביוזמה שלהם. אלה שלא תמכו, שהתנגדו, נמנעו, נעדרו, הם היו במיעוט - כעת, לאחר התערבותנו, 11 מדינות שינו את אופן הצבעתם וכתוצאה מכך התהפכו היוצרות - אלה שתמכו ביוזמה הפלסטינית הפכו למיעוט מכלל החברות באו"ם ואלה שלא תמכו בפלסטינים היו רוב המדינות החברות באו"ם".

כמו כן, שר החוץ אלי כהן התייחס גם הוא להחלטה בעצרת האו"ם ותקף: "החלטת עצרת האו"ם לפנות לחוות דעת מייעצת של ה-ICJ בנושא הסכסוך הפלסטיני ישראלי היא החלטה אנטי-ישראלית שמעניקה רוח גבית לארגוני הטרור ותנועת ה-BDS האנטישמית ופועלת נגד העקרונות המוסכמים על האו"ם עצמו. היוזמה הזו היא טעות נוספת של ההנהגה הפלסטינית אשר במשך שנים תומכת ומסיתה לטרור ומובילה את עמה בדרך שפוגעת בפלסטינים עצמם ובאפשרות לפתרון הסכסוך. במקום לפעול לטובת האוכלוסייה הפלסטינית ולהילחם בטרור, ההנהגה הפלסטינית מקדמת מאמצים חסרי תוחלת לפגוע בישראל".

אלי כהן (צילום: פלאש 90)
אלי כהן (צילום: פלאש 90)

"ההחלטה הזו לא תשנה את המצב בשטח ולא תמנע מאיתנו להמשיך להילחם בטרור, להגן על אזרחי ישראל ולקדם את האינטרסים של מדינת ישראל. ישראל מצפה מהאו"ם לדחות את הניסיונות הפלסטינים לפוליטיזציה של מוסדות האו"ם אשר פוגעת במעמדם הבינ"ל וביושרתם. אני מודה לעשרות המדינות שלא תמכו בהצעה. מדינות אלה מבינות כמונו כי ההצעה הפלסטינית אינה מובילה לפתרון הסכסוך ורק תוביל להקצנה והסלמה בשטח", הוסיף.

בסיום ציין כי "ההצבעה בעצרת הכללית של האו"ם היא רק שלב במאבק. אני ומשרד החוץ מחויבים להמשיך ולהילחם בקמפיין הדה לגיטימציה שמתנהל נגד ישראל". 

קודם לכן, התייחס שגריר ישראל באו"םגלעד ארדן, להחלטה ואמר בערוץ 13 כי  "מה שקרה כאן באו"ם זה מימוש האולטימטום שאבו-מאזן הודיע עליו לפני שנה, בספטמבר 2021, כי אם ישראל לא תיסוג לקווי 67' בתוך שנה, אז הוא לוקח את הסכסוך להאג. אז הוא אמר, והפלסטינים התחילו לבשל את ההחלטה הזו כאן בחודשים האחרונים, באמצעות מדינות מקורבות אליהן. ניסינו לפעול נגד ההצעה, אבל באו"ם יש רוב אוטומטי די גדול של מדינות לא דמוקרטיות שתומכות בכל יוזמה פרו-פלסטינית נגד ישראל. ברמה הלאומית אני מתוסכל ממה שקורה באו"ם".