נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, התייחס היום (רביעי) לעימות עם אוקראינה בעקבות ההשתלטות של צבא רוסיה על ספינות המלחמה האוקראיניות סמוך לים אזוב ואמר כי קייב אשמה בהתגרות בים השחור. לדבריו, הפעולה האוקראינית קשורה לבחירות לנשיאות שאמורות להיערך בקרוב במדינה ולצורך של הנשיא פטרו פורושנקו לעשות משהו כדי לשפר את התמיכה בו. 

עוד אמר הנשיא הרוסי כי האירוע הוא לא יותר מתקרית גבול וכי התגובה האוקראינית - הכרזה על מצב חירום - מופרזת. לדבריו, הספינות האוקראיניות לא פעלו בהתאם לחוקי המעבר לים אזוב והבהיר כי המים האלו תמיד היו שטח רוסי. "הספינות לא נענו לקריאות בקשר ממשמר הגבולות הרוסי והסיגו גבול כשחדרו למים של רוסיה. אנשי משמר הגבול עשו את עבודתם". 
"ברור שזאת היתה פרובוקציה, תירוץ להכריז על מצב חירום", אמר נשיא רוסיה, והוסיף כי זהו משחק מלוכלך של פוליטיקה פנימית מצידה של קייב. פוטין גם האשים את המערב שהוא מוכן לסלוח לחסרונות של אוקראינה.  

התגובה והאיום

דבריו של פוטין באים על רקע ההודעה של משרד ההגנה הרוסי על הצבת מערכות טילי נ"ט מסוג S-400 בחצי האי קרים, אותו כבשה וסיפחה רוסיה מאוקראינה לפני ארבע שנים. המהלך התוקפני הרוסי מגיע לאחר שקייב הכריזה על מצב חירום למשך 30 יום בעקבות ההשתלטות של רוסיה על ספינות מלחמה אוקראיניות ששטו סמוך לחצי האי ומעצר המלחים שלהן. 

הלילה התראיין נשיא אוקראינה, פטרו פורושנקו, ברשת NBC, והזהיר את מוסקבה מפני המחיר אותו תשלם אם תתקוף. "אנחנו נילחם על החופש שלנו, על הדמוקרטיה שלנו ועל אדמתנו", אמר הנשיא ואיים: "הרוסים ישלמו מחיר כבד אם יתקפו אותנו". בסיום הראיון פנה לנשיא רוסיה ואמר: "אנא צא מאוקראינה, מר פוטין".

בתוך כך, הקהילה הבינלאומית ממשיכה במסע הלחצים על רוסיה כדי שתשחרר את המלחים האוקראינים. הלילה אמר נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, כי ייתכן ופגישתו עם הנשיא ולדימיר פוטין בוועידת ה-G20 בארגנטינה לא תצא לפועל. בראיון לוושנגטון פוסט אמר טראמפ כי הוא עדיין ממתין לקבל את הדוח המלא העוסק במתקפה על כלי השיט האוקראינים בים השחור, בה נפצעו מספר אנשי צוות אוקראינים. "אולי לא אקיים את הפגישה עמו", אמר והסביר: "אני לא אוהב את התוקפנות הזו, אני לא רוצה אותה בכלל". 

שלשום התכנסה מועצת הביטחון של האו”ם לדיון חירום בעניין, לבקשת שתי המדינות. מוסקבה, מצדה, טוענת כי מדובר ב”פרובוקציה מתוכננת בקפידה” על ידי אוקראינה, שנועדה להביא לסנקציות נוספות נגד רוסיה
 
שגרירת ארה"ב באו"ם, ניקי היילי, הזהירה את רוסיה בדיון החירום, והדגישה כי השתלטותה של רוסיה על שלושת הספינות האוקראיניות היא "הפרה שערורייתית של שטחים אוקראיניים ריבוניים" ו"פעולה יהירה שהקהילה הבינלאומית חייבת לגנות". לדבריה, "כפי שאמר טראמפ פעמים רבות, ארה"ב הייתה מקדמת בברכה מערכת יחסים נורמלית עם רוסיה, אבל פעולות כאלו אינן מאפשרות זאת. ארה"ב תמשיך בסנקציות שלה נגד חצי האי קרים שתחת שליטת רוסיה, והסלמה רוסית נוספת מהסוג הזה רק תחריף את המצב ותערער עוד יותר את מעמדה של רוסיה בעולם ותפגע ביחסים בין המדינות".