עימות נרשם בין השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לראש הממשלה בנימין נתניהו על רקע הדיווחים על צעדי חימוש הרשות הפלסטינית. לאחר שבן גביר איים לפרק את הקואליציה, נתניהו הכחיש את הפרסומים ואף טען כי מדובר בהפצת פייק ניוז. גיא פלג וטל שלו דנו על כך ברדיו 103fm עם חבר הכנסת צבי סוכות, אשר התייחס לדברים.

הפלסטינים מכחישים את הדיווחים: "לא הייתה העברת נשק וציוד"
מיכאלי: "כל מי שבוועדת חוץ וביטחון יודע שהנשק לרשות הפלסטינית עבר" 

"כל עוד זה תלוי בנו, כמפלגת הציונות הדתית, אנחנו בטח לא חושבים שאנחנו רוצים להסתמך על הרשות הפלסטינית במלחמה בטרור", טען סוכות. "אנחנו חושבים שהם חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון. בזמנו בהסכמי אוסלו, הם קיבלו נשק בעיקר לשימוש המשטרה שלהם, לאורך כל הדרך לא נגיד שאנחנו מצפים מהם להילחם בטרור. הם תומכים בטרור, שמי שרוצח יהודים מקבל מהם משכורות".

עוד הוסיף: "אני בטח לא סומך עליהם שילחמו בטרור, בטח לא אביא להם נשק כדי לעשות את זה כי הנשק הזה בסוף יופנה אלינו. יש הבדל בין מלחמה בטרור לשיטור. כל מה שנוגע במלחמה בסוחרי סמים, פשיעות שיש בחברה הפלסטינית, שיטפלו בעצמם. אנחנו לא סומכים עליהם שילחמו בטרור".

על ההתנהלות של ראשי המפלגות סביב הדיווחים על מסירת הרכבים הממוגנים לרש"פ , וכן הדיווחים על העברת הנשקים, סיפר חבר הכנסת: "מאחר שבישיבת הקבינט יום קודם לכן ראש הממשלה אמר שהוא לא הכיר את הסיפור הזה, לקח זמן עד שהדברים הובהרו. בסופו של דבר, יש מחלוקת בתוך הקואליציה בנושא היחס לרשות הפלסטינית. זו מחלוקת, אנחנו אומנם ממשלת ימין אבל בנושא הזה אנחנו לא רואים הכול אותו דבר. לכן, כשאנחנו רואים ידיעה בגלי צה"ל, עם פירוט כזה, אנחנו נוטים להאמין. ועדיין, גם אני וגם בצלאל סמוטריץ', כולם חשבו - 'אם זה נכון...'". 
בנימין נתניהו: "הממשלה בראשותי לא העביר אף כלי נשק לרשות הפלסטינית". צילום: דוברות הליכוד

"אנחנו בהחלט פחדנו שקרה פה משהו מאחורי הגב שלנו, דברים כאלו יכולים לקרות בפוליטיקה", הוא שיתף. "אני חושב שהקואליציה יציבה מאוד, עובדה שהאיומים האלו לא מומשו עד היום. גם אני הרגשתי שיש פה קו אדום בוהק, יש דברים שהם קו אדום. לתת נשק לאנשים שהם מחבלים, נשק שיופנה לרצוח אותנו, זה משהו שהוא קו אדום בוהק.

בסיום שיחתם, התייחס סוכות להסכם עם סעודיה שככל הנראה ידרוש ויתורים מול הרשות הפלסטינית: "אנחנו חושבים שהנוסחה שאותה שרטט נתניהו, שלום תמורת שלום, היא הנוסחה הנכונה באזור שלנו. כל שלום תמורת דברים שפוגעים בביטחונה של ישראל או בערכים הוא לא באמת שלום. זו העמדה שלנו תמיד, והיא לא הולכת להשתנות. כשנגיע לגשר נחצה אותו, אבל הכלל הוא שכל דבר שבעינינו יראה כמשהו שהוא פגיעה בביטחונה של ישראל או יעשה נזק לטווח הארוך - לא ניתן לו יד. השלום הזה חשוב גם לסעודים וגם לנו, אנחנו לא צריכים לוותר על נכסים אסטרטגיים של מדינת ישראל. זה לא שאנחנו לא מוכנים לעשות".

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm